Belföld

Jogos védelemre hivatkozott a férfi, aki megvakított és megölt egy férfit a kőbányai villamosmegállónál

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Kedden az előkészületi üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak az emberöléssel és garázdasággal vádolt férfinak a büntetőpere, aki két évvel ezelőtt úgy szemen szúrt egy férfit Kőbányán, a Bihari utcai villamosmegállónál, hogy áldozata megvakult és másfél hónappal később belehalt az agysérüléseibe.

A 30 éves győrteleki lakos 2019 áprilisában több ismerősével, köztük egy testvérpárral beszélgetett és italozott a Bihari utca és Balkán utca kereszteződésében lévő villamosmegállóban.

A vádlott egy idő után a társaságból több személlyel is vitába keveredett és velük szemben agresszívan, támadólag lépett fel, amit a társaságból az egyik férfi szóvá is tett. A vádlott ekkor arcon ütötte a rászóló férfit, aki ettől a villamos sínekre sodródott. A támadó a villamossíneken még meglökte a férfit, majd ismét megütötte.

Az elkövető ezután elhagyta a villamosmegállót, majd átment a Bihari utcában lévő egyik társasházhoz. A később a férfi fivére a 30 éves vádlott után indult, hogy ő is szóvá tegye neki az agresszív viselkedését. Ekkor az elkövető a nála lévő csavarhúzó nyelével rátámadt az idősebb testvérre.

Kapcsolódó

Az öccse mindeközben a villamosmegállóban állóktól megtudta, hogy a vádlott megtámadta a bátyját, ezért utána ment, hogy felelősségre vonja. Az elkövető azonban látta ezt, ezért ő is megindult a férfi irányába, majd amikor egymáshoz értek, a fiatalabb testvér arcon ütötte a férfit. Az ütéstől a vádlott a földre került, de azonnal fel is állt, s a nála lévő 13 centis csavarhúzóval nyelével nagy erővel szemen szúrta a férfit, és elmenekült a helyszínről.

A megszúrt ember azonnal eszméletét vesztette, és a továbbiakban már vissza sem nyerte azt. A bántalmazás következményeként keletkezett súlyos agysérülés miatt másfél hónappal később meghalt. 

A vádlott csak a garázdaság elkövetésében ismerte be a bűnösségét a mai előkészületi ülésen, és jogos védelemre hivatkozott. A bíróság a köznyugalom elleni cselekmény vonatkozásában nem fogadta el a beismerését, mert a két cselekmény szorosan kapcsolódik egymáshoz, így mindenképpen szükséges a teljeskörű bizonyítási eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik