Belföld

Megvakult egyik szemére az a kőbányai férfi, akit szemen szúrtak egy csavarhúzóval

Megvakult a bal szemére az a férfi, akit csavarhúzóval szúrtak szemen néhány nappal ezelőtt Kőbányán, a Bihari út és a Fertő utca kereszteződésénél. A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte a bestiális támadással gyanúsított győrteleki férfi letartóztatását.

A 29 éves győrteleki férfi összeveszett egy testvérpárral, és az egyik férfi barátjával. A vita hevében a gyanúsított egy csavarhúzó nyelével fejbe vágta az idősebb testvért. Az öccse ezt követően egy alkalommal tenyérrel nyakon ütötte a gyanúsítottat, aki erre a nála lévő csavarhúzót a bal szemébe szúrta, majd távozott a helyszínről. A férfit életveszélyes sérüléssel vitték kórházba, de a bal szemét már nem lehetett megmenteni.

Az ügyészség indítványozta az elkövető letartóztatását. A férfi ügyvédje azonban az ügyészi indítvány elutasítását kérte jogos önvédelemre hivatkozva. A bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy az eddig beszerzett bizonyítékok ezt nem támasztják alá.

A gyanúsított állandó bejelentett lakhelyén nem lakik, tényleges tartózkodási helyét pedig nem jelentette be a hatóságoknak. A büntetett előéletű férfi felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll és jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban ellene. Bejelentett munkahellyel, legális jövedelemmel azonban nem rendelkezik. Mindezekre, valamint szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra letartóztatták.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik