Belföld koronavírus

A kormány kiadott egy közleményt, hogy lehet Pfizerre regisztrálni, miközben órák óta áll a rendszer

MTI / Vajda János
MTI / Vajda János

Mai Pfizer-oltásra is lehet már online időpontot foglalni – adta hírül a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Mindeközben órák óta áll az időpontfoglaló honlap, ahol már reggel óta a következő hibaüzenet olvasható:  „Az EESZT portálja jelenleg korlátozottan érhető el. A betegellátás menetét a fennakadás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT kapcsolata zavartalan. Amennyiben az EESZT portál szolgáltatásait kívánja igénybe venni, kérjük, látogasson vissza oldalunkra később. Kollégáink dolgoznak az elérhetőség visszaállításán. Megértését és türelmét köszönjük! Állami Egészségügyi Ellátó Központ, EESZT üzemeltetés”.

Kapcsolódó

A közlemény szerint „az Országos Oltási Munkacsoport döntése alapján rendkívüli oltási akciót tartanak a mai napon. A regisztráltak számára péntek reggel 8 órakor Pfizer vakcinára is megnyílik az online időpontfoglaló az EESZT honlapon. Az oltásra ma délelőtt 10 óra és este 9 óra között kerülhet sor. A mai napi foglalásokhoz összesen 100 ezer adag Pfizer vakcina oltását ajánlják fel”. Az online időpontfoglaló emellett továbbra is nyitva van Sinopharm oltásokra és a már jövő heti AstraZeneca oltásra is

Orbán Viktor reggeli interjújában azt mondta, aki ma nem jut Pfizer-vakcinához, annak heteket kell rá várnia, mert most a 18 év alattiakat kezdik oltani ezzel az oltóanyaggal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik