Belföld

14 évet kapott a volt katonatársával végző bátai baltás gyilkos

Tizennégy év börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Pécsi Ítélőtábla  azt a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt férfit, aki 2019-ben féltékenységből egy baltával megölte a barátját Bátán.

A bátai férfi 1982-ben a sorkatonai szolgálatuk idején ismerte meg a sértettet, akit a legjobb barátjának tekintett. Sokszor együtt töltötték az idejüket, legtöbbször közös főzéssel, italozással. A férfi gyakran segített a barátjának, mert az utóbbi években sokat betegeskedett.

Az elkövető 2018 nyarán az egyik presszóban megismerkedett egy nővel, akit befogadott az otthonába. Tavaly nyáron azonban összevesztek, és a férfi felszólította a nőt, hogy hagyja el a házát. A barátnője pedig ezt követően pont a legjobb barátjához költözött.

Az ominózus napon a nő dolgozni ment, a férfi pedig felkereste a barátját, akivel aztán több kocsmába és pincébe is betértek, és lényegében egész nap együtt italoztak. Majd délután 5 óra körül a vádlott házába mentek, ahol tovább folytatták az italozást.

police.hu

A férfi reggel nyolc óra előtt felkelt, majd a háza nappalijában egy baltával többször is fejbe vágta a barátját. Az áldozat nyílt koponyacsonttörés és agyzúzódás következtében meghalt. A gyilkos ezután a holttestet a bejárati ajtón keresztül kihúzta az udvar hátsó részébe, ott elszáradt növényeket és téglát hordott rá.

Később a holttestet az ingatlana hátsó részén található egyik pincébe vonszolta, az áldozat ruháit pedig a holttest szállítására használt zöld szőnyeggel együtt bedobta az udvaron lévő tíz méter mély aknába.Hogy cselekményének ne maradjon nyoma, a házban kitakarított, fertőtlenítős vízzel felmosott, a füves területen lévő földet pedig felásta és átforgatta, illetve az elkövetéshez használt baltát is elrejtette.

A tettes később mészhidrátot is szórt a holttestre, majd ismét elfedte elszáradt növényi törmelékkel és a pincében található lomokkal. Az áldozatot az elkövető volt barátnője kezdte el keresni, sikertelenül, végül a holttestet a nyomozóhatóság találta meg tavaly októberben.

A férfit 11 év börtönre ítélték elsőfokon, de a vádhatóság fellebbezését követően a táblabíróság súlyosbított a minősítésen, és végül 14 évre felemelte a férfi büntetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik