Belföld

Kutyával fékezték meg a rendőrök az őrjöngő férfit, de ő nem is emlékszik rá

Három és fél évet kért a Berettyóújfalui Járásbíróságon megtartott előkészületi ülésen az ügyész arra a hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt férfire, aki ittasan támadt az intézkedő rendőrökre tavaly októberben.

A Debreceni Törvényszék szóvivőjének, Dobó Dénesnek a tájékoztatása szerint a letartóztatásban lévő férfi nem a váddal egyezően ismerte el a bűncselekmény elkövetését, mert az elmondása szerint annyira ittas volt aznap, hogy egyszerűen nem emlékszik a történtekre. Azt viszont nem vitatta, hogy szidalmazta a rendőröket. A férfi lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezt azonban a bíró nem fogadta el, mert az ügyben szükséges a tényállás tisztázása.

A vádirat szerint a hajdú-bihari férfi ittas állapotban tartózkodott az otthonában, amikor egy tyúklopási ügy miatt megjelentek az ingatlannál a zsaruk. Az intézkedés során az egyik rendőr az ott lakók hozzájárulásával bement a házba, ott megtekintette a fagyasztót, majd elindult az utca irányába, ahol a társai várakoztak.

Az egyenruhás az udvaron a bejárati kapu irányába haladt, mögötte ment a 30 éves férfi aki kiabált és több alkalommal is bántalmazással, megöléssel fenyegette a megjelent rendőröket, miközben az intézkedést kifogásolta. A szolgálati kutyát pórázon és szájkosárral maga mellett tartó egyik rendőr többször hangosan felszólította a férfit, hogy álljon meg, ennek azonban ő nem tett eleget, ledobta magáról a felsőjét és mindkét kezét ütésre emelve a rendőrök irányába ment, közben kiabált és ismételten megöléssel, megveréssel fenyegette őket.

Ekkor a rendőr a szolgálati kutyát alkalmazta az agresszív férfival szemben, az Unió névre hallgató eb pedig hátra tudta lökni a támadót. A férfi az egyensúlyát visszanyerve ütésre emelt kezekkel kifejezetten a szolgálati kutyát alkalmazó rendőr felé indult, aki újra az ebet alkalmazta vele szemben, majd a rendőrök testi kényszert követően megbilincselték a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik