Belföld

Felfüggesztettet kapott a vendégre késsel támadó budapesti gyroszos

Két év felfüggesztett börtönre ítélték azt a szakácsot, aki 2018 júliusában késsel támadt egy vendégre az egyik ferencvárosi gyorsétteremben. A balhé abból pattant ki, hogy a sértett és a barátai betértek az étterembe, ahol fogyasztani szerettek volna, a szakács azonban nem szolgálta ki őket.

Emiatt szóváltás alakult ki a gyroszos és a baráti társaság között. A vevő kérte a panaszkönyvet, de a szakács nem adta oda neki. Amikor a társaság kifelé ment az étteremből, a sértett egy fóliatekercset hajított a szakács felé, aki erre egy, a kezében lévő 35 cm-es pengehosszúságú kés élével a férfi fejére csapott.

A bántalmazás következtében a vendég nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a támadott testtájékra és a bántalmazás módjára figyelemmel azonban fennállt az életveszélyes sérülés kialakulásának veszélye is.

A szakács már az előkészületi ülésen beismerte a tettét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. A törvényszék két év börtönre ítélte a szakácsot, de a büntetését– négy év próbaidőre felfüggesztette.  Az ítélettel szemben nem jelentettek be fellebbezést, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik