Belföld

Hat év börtönre ítélték az SZFE-s maszkos nőt megkéselő Ó. Bencét

police.hu
police.hu

Hat év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a csepeli bíróság azt a felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszakkal, valamint súlyos testi sértés kísérletével vádolt  Ó. Bencét, aki február 25-én késsel sebesítette meg egy SZFE-maszkos nő arcát a 151-es buszon, közölte megkeresésünkre Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, Ó. Bence a Szent Imre tér felé közlekedő 151-es buszon odalépett az SZFE-s maszkot viselő nőhöz, majd szidalmazni kezdte a mozgalomhoz való tartozása miatt. Ezt követően kést rántott, amivel megsebesítette a nő arcát.

Ó. Bence ezt követően leszállt a buszról, majd elmenekült a helyszínről, a rendőrség azonban rövid időn belül elfogta. A nő könnyű sérüléseket szenvedett, a támadás azonban súlyosabb sérülés okozására irányult.

Ó Bence egészen különös magyarázatokkal állt elő az elfogása után. Először azt állította a rendőrségen, hogy az SZFE-s maszkot viselő nő fordult bele a késbe, majd ezt annyival egészítette ki később a letartóztatásáról döntő meghallgatásán, hogy lehet, hogy megvágta a nőt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé pénteken Ó. Bencét, aki részben beismerte a bűnösségét és bocsánatot is kért áldozatától a mai tárgyaláson a csepeli buszon történtek miatt.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a bíróság váddal egyezően, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés kísérletének bűntettében is bűnösnek mondta ki a férfit.

Hozzátette, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A bíróság az ügyész indítványára fenntartotta a terhelt letartóztatását is, aki a büntetés kétharmadának kitöltése után bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

Ó Bencének egyébként nem ez az egyetlen folyamatban lévő ügye. 2019 áprilisában az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáinak ment neki a Móricz Zsigmond körtéren. Ebben az ügyében is letöltendőt kértek rá, de csak pénzbüntetésre ítélték első fokon. Az ügyészség ebben az ügyében is súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

Kapcsolódó
Ó. Bence szerint az SZFE-s maszkot viselő nő fordult bele a késbe a csepeli buszon
Gyorsított eljárásban állítják bíróság elé a férfit, aki továbbra is maradhat a rács mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik