Belföld

Videón, ahogy kirabolják az újpesti állateledelest

Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség azzal a 43 éves V. Lajossal szemben, aki tavaly novemberében késsel rabolt ki egy állateledel boltot Újpesten.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy hét év fegyházat és tíz év közügyektől eltiltást kértek a terheltre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

A férfi az ominózus napon bement az újpesti állateledel üzletbe azért, hogy onnan értékeket szerezzen meg. Késsel fenyegette az eladót, és a kassza tartalmának átadására szólította fel a nőt. Mivel az eladó nem engedelmeskedett, a férfi rángatni kezdte a pulton lévő mérleget, majd a késsel a nő felé lépett, és ismételten felszólította őt a kassza kinyitására.

A fenyegetés hatására kinyitotta a kasszát, és hátrálni kezdett. A vádlott a kinyitott kasszához lépett, és az abban található 258 ezer forint készpénzt magához vette, majd távozott az üzletből.

A férfi egyébként  már nem kezdő a szakmában. Korábban négy és fél év börtönre ítélték rablásért, ebből 2019 májusában szabadult. A nyomozati szakban beismerte a tettét. Ha az előkészületi ülésen is fenntartja a beismerő vallomását, és alkut köt az ügyészséggel, akkor hét év fegyházat kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik