Belföld

Azt állítja az élettársát félholtra verő ónodi férfi, hogy épp egy másik városban bulizott

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal 27 éves férfival szemben, aki brutálisan összeverte az élettársát 2019 júniusában Ónodon.

Jogg Zsolt, a Borsod Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy öt év börtönt és öt év közügyektől eltiltást kértek a terheltre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Hozzátette, a férfi azt elismerte, hogy összeveszett a bálon a párjával, de tagadta, hogy bántalmazta volna. Állítása szerint haza sem ment aznap éjjel, és Tiszaújvárosban bulizott.

A férfi egy ónodi albérletben lakott az élettársával és annak az előző kapcsolatából született két kiskorú gyermekével. Három évvel ezelőtt azonban megromlott a kapcsolatuk a férfi féltékenysége miatt. Az ominózus napon ballagásra mentek, de a bálon összevesztek, ezért a nő egyedül hazament az albérletükbe, magára zárta az ajtót és lefeküdt aludni.

A később hazaérkező férfi, mivel nem tudott bemenni, betörte a ház ajtaját, majd a szobában fekvő élettársát azonnal bántalmazni kezdte, lehúzta az ágyról, fején és testfelületén többször is megütötte ököllel.

Másnap a nőt felkereste egy ismerőse, aki látta a sérüléseit, és azokat telefonjával lefényképezte, a fotókat pedig azonnal elküldte a megvert nő nővérének, aki rendőri segítséget kért. Az intézkedés során az asszonyt kórházba vitték. Az asszony nyolc napon túli gyógytartamú közvetlenül életveszélyes koponyaűri vérzés sérülést szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik