Belföld

„Orbán Viktor örök” – Kéri László elemzi Lázár János mondatát

Lázár János / Facebook
Lázár János / Facebook
A politológus szerint ez a néhány szó nem más, mint maga a Fidesz-világ.

Lázár János az mfor.hu-nak azt mondta:

Orbán Viktor örök.

A Klubrádióban Kéri László az állítást, mint tételmondatot egyrészt a kormánybiztos, másrészt a Fidesz-tábor, illetve az ország egésze szempontjából is elemezte. A politológust elszomorította, hogy a miniszterként még „komoly szakpolitikai teljesítményt” felmutató Lázár János lesüllyedt egy „bio-imazsámoly” szintjére.

Kapcsolódó
Lázár János: Orbán Viktor örök
A kormánybiztos szerint a Fidesz elvesztette az önkormányzati választást, Mészáros Lőrincből pedig több kellene.

Mint mondta: az egyén szintjén ez egyszerű hűségeskü. A volt miniszter kezét-lábát töri, hogy visszakerüljön az élvonalba, ezért  elképesztő dolgokat mond,

túlteljesítésben meg ülepnyalogatásban megelőzi a többieket, csak a főnök mindig elrohan előle és nem hagyja befejezni ezt a fontos tevékenységet.

A Fidesz szintjén az „Orbán Viktor örök” mondat a párt szellemi, morális színvonalára utal. A teremtés Orbánnal kezdődött és vele is ér majd véget. A fideszesek elfogadták, hogy sorsuk tőle függ, ebben a közegben az anyagi jólét, a boldogság, a jövőkép Orbán Viktoron múlik. Ehhez hűségesküt kell tenni, bizonyítani, hogy veszélytelen vagy a főnökre, aki az imádat tárgya, a hatalom forrása.

Kapcsolódó
Lánczi András: Fidesz addig lesz, míg Orbán Viktor aktív
A Corvinus rektora szerint a Fidesz-elnök a rendszerváltás garanciája. 

Kéri László szerint a társadalom egésze szempontjából ez a bizánci birodalmat idézi, mert Orbán tekintélytisztelő, a mindenkori főnököt félistenként imádó embereket akar.

A többség nem éri be ennyivel. Orbán Viktor hívei ugyan nagyon sokan vannak, de ’89-ben hónapok alatt omlott össze a rendszer, és az, hogy sokáig tűr egy társadalom, nem jelenti azt, hogy igaz lenne, amit Lázár mond, mert ahogy Orbán sem örök, a lopás, és a hazugság sem az – tette hozzá Kéri László.

Kapcsolódó
Lázár János: Orbán Viktor állja és adja is a pofonokat, de amint korrektül viselkednek vele, simulékonyabbá válik
Földdel foglalkozom, tehenekkel, lovakkal, kutyákkal. Country life! – mondja a volt kancelláriaminiszter, aki nagyinterjúnkban azért másról is beszél, például arról, hogy a sztárságának vége, de az irányt tekintve orbánabb Orbánnál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik