Belföld

54,4 milliárdért Tiborcz üzlettársáék folytathatják a Magyar Királyi Pénzügyminisztérium felújítását

Google Street View
Google Street View

Lezárultak az egykori Magyar Királyi Pénzügyminisztérium Szentháromság téri épületegyüttese rehabilitációjának második ütemére kiírt közbeszerzési eljárások. Az uniós nyílt eljárás nyertese a West Hungária Bau Kft. és a Garage Kft. konzorciuma lett, a beruházás mérnök-lebonyolító és műszaki ellenőri feladatainak ellátására kiírt eljárást pedig a Céh Zrt. nyerte – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a beruházó PM-Tér6 Nonprofit Kft. vezérigazgatója, Halmai Zoltán.

Halmai elmondta:

a napokban aláírt szerződések értéke nettó 54,4 milliárd, illetve 1,25 mil­liárd forint, amely mindkét közbeszerzésnél az előzetesen becsült érték alatt maradt.

A mostani megbízás az épületegyüttes felújításnak második ütemére vonatkozik, hiszen az első ütemben már hozzálláttak rekonstrukcióhoz. A fejlesztésre a kormány eddig 25 milliárd forintnyi forrást folyósított, az összegből 10,7 mil­liárd forintot fizettek ki, a fel nem használt összeg egy része visszakerül a költségvetésbe, másik részét a beruházás hátralévő szakaszában használják fel.

A tervek szerint a Pénzügyminisztérium a munkák végeztével, 2023 végén költözhet a Várba.

A cikkből kimaradt, hogy a WHB Kft. tulajdonosa a győri milliárdos Paár Attila, aki Tiborcz István, a kormányfő vejének üzlettársaként is ismert. A WHB megvette Tiborcz Istvántól és üzlettársaitól a korábban közvilágítási tenderekkel taroló Eliost, miután kiderültek a közvilágítási közbeszerzések körüli turpisságok. Tiborcz és Paár jelenleg is üzlettársak a BPA116 Vagyonkezelő Kft.-ben.

Néhány napja számoltunk be Paár Attila cégének egy másik sikeréről: nettó 4,9 milliárd forintos ajánlattal a WHB és a budapesti BUILD IT Mérnökiroda Kft. kettőse nyerte el a geszti Tisza-kastély rekonstrukciójára kiírt közbeszerzést.

Kapcsolódó
Tiborcz üzlettársának cége 5 milliárdért újíthatja fel a geszti Tisza-kastélyt
A hatalmas megbízásért nem volt nagy tolongás, ráadásul a háromból két jelentkezőt ki is zártak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik