Bielik István / 24.hu
Belföld

Polt Péter szerint továbbra sincs jogsértés Kósa Lajos feleségének megszűnt cégénél

Februárban foglakozott legutóbb a sajtó a Tócó-Pece Kft.-vel, amelyről akkor Hadházy Ákos szúrta ki, hogy végelszámolással megszűnt. A cég Kósa Lajos feleségének cége volt az utóbbi években. Vadai Ágnes ennek apropóján nemrég azt kérdezte Polt Pétertől, hogy „történhetett-e jogsértés Kósa Lajos feleségének cége ügyében?”.

Emlékeztetőül: a Kósa-cég „érdekességét az adta”, hogy Fiák István, korábbi tulajdonos 2017-ben az addig üzleti tevékenységet nem végző, ám időközben 139 milliósra feltőkésített céget névértéken, mindössze 6 millió forintért adta el Kósa Lajos feleségének. Később pedig, amikor Tocó-Pece Kft. ellen végelszámolás indult, a tulajdonosok az eljárás megindulása előtt két hónappal még kivettek a cégből 50 millió forintot.

Vadai Polt Péterhez intézett levelében idéz egy telex.hu-n megjelent cikket, amelyben az áll, hogy külön „izgalmas, hogy a cégnek sem 2016-ban, sem 2018-19-ben nem volt bevétele, 2017-ben viszont hirtelen a semmiből felpörgött az üzlet, 160 millió forint árbevételt könyveltek el. Ebből 103 millió adózott eredmény lett. Tehát: Kósáék 6 millióért vettek egy céget, amelyben 139 millió forintnyi eszközállomány volt, és még több mint 100 millió forintnyi eredményt produkált abban az évben minden előzmény nélkül. Majd a cég újra tetszhalott állapotba került, és két évvel később megszűnésre ítélték.”

Kapcsolódó
Kósa Lajos édesanyjánál landolt a Kósa-gyerekek 6 millióért vett 140 milliós cége
A fideszes miniszter 82 éves édesanyja körül az utóbbi időszakban nagyon megélénkült az üzleti élet.

A mai napon megjött Polt Péter válasza, amelyből az derül ki, hogy a legfőbb ügyész nem lát semmi problémát a Kósa Lajos feleségéhez köthető cég működésével kapcsolatban. Polt azzal kezdi válaszát, hogy leszögezi: a céggel kapcsolatban korábban több feljelentés is érkezett. Volt feljelentés például hivatali vesztegetés, hűtlen kezelés, költségvetési csalás miatt is, de ezeket a különböző nyomozó hatóság mind elutasította.

Polt Péter ezután leszögezi: az ügyben tehát vádemelésre, gyanúsított kihallgatására nem került sor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.