Belföld

Balesete buktatott le egy elítéltet, aki 13 évig élt más névvel Svédországban

Getty Images
Getty Images

Balesete miatt bukott le egy börtön elől bujkáló férfi, aki több mint egy évtizedig élt hamis papírokkal Svédországban. A Pest megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy szentendrei anyagi káros baleset miatt intézkedtek a járőrök, amikor kibukott az eset.

A baleset egyik részesénél ugyanis nem volt jogosítvány. A rendőrök a külföldön kiállított személyi igazolványa alapján ellenőrizték a férfit a fényképes nyilvántartási rendszerben, ahol azonnal szembe tűnt, a kép nem egyezik a velük szemben álló sofőrrel.

B. Istvánt bevitték a kapitányságra, ahol beismerte, hogy valótlan adatokkal igazolta magát. Elmondta, hogy 13 évig Svédországban élt, ahol más névvel és személyi adatokkal készíttette el az igazoltatás során átadott közokiratot.

Az intézkedés során fény derült arra is, hogy a férfi jogosítványát évekkel ezelőtt járművezetés ittas vagy bódult állapotban vétségének gyanúja miatt bevonták, valamint az is, hogy a Fővárosi Törvényszék európai elfogató parancsot bocsátott ki ellene.

A szentendrei rendőrök az 51 éves B. Istvánt közokirat-hamisítás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bekísérték a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, hogy megkezdhesse a 4 év 4 hónapos büntetését, amit rablásért és más bűncselekményekért kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik