Belföld

Felgyújtotta áldozatait a nagykőrösi baltás gyilkos, hat gyerek maradt egyedül

police.hu
police.hu

Két hónappal meghosszabbította a letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság annak a 19 éves V. Csabának, aki egy évvel ezelőtt baltával vert agyon egy apát a fiával Nagykőrösön.

A szerény körülmények közt élő apa egyedül nevelte a tíz és tizenhét év közötti gyerekeit egy városszéli tanyán. Az ominózus napon a 18 éves román állampolgárságú fiatal letámasztotta a tanya előtt a biciklijét, és bement hozzájuk cigarettát kérni. A családfő és a fia megkérték az ittas állapotban lévő fiatalt, hogy segítsen nekik fát vágni, aki ezt meg is tette.

police.hu

V. Csaba nem sokkal később felvette a baltát és agyonverte a fiút, majd végzett az apjával is. A férfi ezt követően átkutatta az áldozatai táskáit, majd magához vett egy mobilt és felgyújtotta a holttesteket. V. Csaba beismerte a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során, ám a tűz okáról nem beszélt. A megölt családfő testvére a bestiális kettős gyilkosság után azt mondta lapunknak, hogy a család úgy döntött, a legidősebb fiú gondoskodik a testvéreiről, ők pedig minden segítséget megadnak nekik.

Kapcsolódó

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint az ügyészség szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta az elkövető letartóztatásának a meghosszabbítását, amit az ügyben eljáró nyomozási bíró az indítvánnyal egyetértve el is rendelt. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a terhelt és védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik