Belföld

Nagykőrösi kettős gyilkosság: Gábor lett az egyedül maradt öt kistestvére gyámja

Hat gyerek maradt egyedül a három héttel ezelőtti brutális nagykőrösi kettős gyilkosság után. Az amúgy is szerény körülmények közt élő apuka egyedül nevelte a gyerekeit egy városszéli tanyán, amikor a 18 éves román állampolgárságú V. Csaba letámasztotta a tanya előtt a biciklijét, és bement hozzájuk cigarettát kunyerálni, azzal hogy segít nekik fát aprítani.

Aprítás közben beszédbe elegyedett az egyik gyerekkel, aki azt mondta neki, hogy van pénzük. Ezt hallva V. Csaba felvett egy baltát és agyonverte a fiút, majd végzett az apjával is. A férfi ezt követően felgyújtotta a házat, hogy eltüntesse a nyomokat. A szénné égett holttesteket a legnagyobb fiú, Gábor találta meg. Az egyik kecskeméti középiskolába járó testvérének az iskolája azt írja a közösségi oldalán, hogy ő lett a segítségre szoruló gyerekek gyámja is.

Ha nehezen is, de viselik a fájdalmat. A testvérem elvált és egyedül nevelte a tíz és tizenhét év közötti gyerekeket. Az anyukájukra nem igazán támaszkodhatnak, ezért a legidősebb fia, Gábor gondoskodik most róluk. Mindig mondja, hogy mire van szükségük, mi pedig igyekszünk nekik segíteni. Mindenki összefogott, hogy átvészeljék ezt a borzalmas időszakot

– mondta lapunknak a meggyilkolt apuka testvére.

A letartóztatásban lévő V. Csaba beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során, de a tűz okáról nem beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik