Belföld

Nyolc évet kapott a randipartnereit életveszélyesen elkábító nő

Nyolc év börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen azt a nőt, aki életveszélyes koktéllal elkábította, majd kifosztotta a partnereit. J. V. a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható leghamarabb szabadlábra feltételesen.

A nő 2018 őszén internetes társkereső oldalakon álnéven regisztrálva kapcsolatba lépett az ügy három sértettjével. Mindhármukkal internetes levelezésbe kezdett, majd személyes találkozót beszélt meg velük azzal a céllal, hogy a férfiakat bódult állapotba hozza és az értéktárgyaikat elvegye.

Egy férfival a Margitszigeten, két másik emberrel pedig a lakásukon találkozott, majd olyan italokat kínált nekik, amelyekbe többnyire bódító hatású, vényköteles gyógyszereket kevert. Ezektől a férfiak öntudatlan állapotba kerültek, így a nő átkutatta a ruházatukat és magához vette értéktárgyaikat.

Az első férfinek 157 ezres, a másodiknak 536 ezres, a harmadiknak pedig közel 400 ezres kárt okozott, az elfogyasztott italok hatására pedig mindhárom férfi kórházba került. Az igazságügyi orvos és toxikológus szakvélemények szerint a szervezetükbe juttatott gyógyszerek hatására közvetlen életveszélyes állapotba kerültek.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján kétség kívül megállapítható, hogy az áldozatok szervezetébe olyan dózisban kerültek bezodiazepin származékok, amelyek a terápiás adagot meghaladták, és két férfi esetében toxikus szintű vérkoncentrációt, így a bejuttatás időpontját követően közvetlen életveszélyes állapotot idéztek elő. A nőt nyolc évre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék elsőfokon. A táblabíróság lényegében helybenhagyta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik