Belföld

750 ezer forintra büntették Novák Elődöt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

750 ezer forintra büntették Novák Elődöt – közölte az MTI-vel felesége, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője, Dúró Dóra. A szintén Mi Hazánk-beli önkormányzati képviselőt azért büntette meg a rendőrség, mert részt vett a párt március 15-ei lezárások ellen tiltakozó tüntetésén.

Kapcsolódó

Novák Elődtől egy transzparenst is elvettek a demonstráción, és mint Dúró Dóra közölte, ebből is volt balhé a helyszínen: „A rendőrség nem várta meg, hogy bíróság mondja ki törvénysértő március 15-i fellépésüket, ezért megszüntették a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz miatt indított eljárásokat a transzparenst tartó zászlórudak miatt, melyek indokolásuk szerint mérlegelésük alapján mégsem sorolhatók ólmosbot és a boxer közé, ahogy a helyszínen intézkedő ezredes tette” – írta az országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy „a lezárásellenes transzparenssel igazoltnak vélik a szervezői szerepet, amiért Novák Elődöt 750 ezer forintra büntették, és ellenem is eljárást indítottak ezért”.

Dúró Dóra közlése szerint a résztvevők 100 ezer forintos bírságokat kaptak.

A március 15-ei tüntetés után Dúró szerint 320 eljárást indított a rendőrség, ami szerinte „a magyar történelemben rekordszámú”.

A tüntetés szervezőjeként Toroczkai László pártelnököt összesen másfél millió forintra bírságolták. A szintén aznapra demonstrációt szervező Gődény György pedig ugyanekkora összegről kapott csekket. A büntetést egyikük sem fizette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik