Belföld koronavírus

Néhány száz ember tüntetett a Mi Hazánkkal a lezárások ellen

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Hétfő 11 órára hirdetett meg tüntetést a Mi Hazánk a lezárások ellen. Helyszínen tartózkodó kollégánk szerint néhány száz ember jelent meg a rendezvényen.

Toroczkai László pártelnök azt mondta, hogy azért demonstrálnak, mert:

Az elhibázott kormányzati intézkedések jobban veszélyeztetik a magyar emberek jövőjét, mint a koronavírus

– ezért a pártelnök felszólította a megjelenteket, hogy vonuljanak egy kaszinó elé a Vörösmarty tér sarkán. Toroczkai azt mondta, hogy azért oda mennek, mert a kaszinó szimbólummá változott.

Toroczkai arról is beszélt, hogy köszöni a megjelenteknek, hogy „a megfélemlítés és a dezinformációk” ellenére ilyen sokan eljöttek. Ezután nem sokkal egy rendőr tájékoztatta a pártelnököt, hogy tilos gyűlést tartani a járványügyi szabályok értelmében. Toroczkai erre tagadta, hogy ez gyűlés lenne.

A kaszinó előtt Toroczkai újra beszélni kezdet egy megafonba, amit elmondása szerint azért használt, mert a rendőrség nem engedte a kaszinóhoz a hangosító autót.

A pártelnök arról beszélt, hogy a vírus jelenleg az oltópontokon terjed a legjobban, és hogy a legtöbb ember csak azért hal bele a koronavírusba, mert egyébként is betegek. Toroczkai konteókat is emlegetett: például, hogy Bill Gates üzlettársa már előre bevásárolt Pfizer-BioNTech-részvényekből, és hogy a Világbank új világrendet szeretne.

Toroczkai azzal folytatta, hogy nagyobb az államháztartási hiány, mint a „rabló rendszerváltás” idején, amikor maffiózók robbantgattak, szerinte ebből is látszik, hogy milyen rossz irányba mennek a dolgok.

Toroczkai ezután 6 pontot olvasott fel:

  1. Követeljük, hogy ne zárják le a gazdaságot. Hagyják dolgozni azokat a magyarokat, akik dolgozni szeretnének.
  2. A veszélyeztetett csoportokat kellene védeni, és azok maradjanak otthon, akik félnek a vírustól.
  3. Ne legyen Magyarországon kötelező oltási könyv.
  4. Ne zárják be az iskolákat, óvodákat, oktatási intézményeket.
  5. Ne vegyen fel a magyar kormány újabb hiteleket.
  6. Járványszolidaritási adó kivetéséből emeljék a béreket, mentsék meg a bajba jutott ágazatokat.

Utóbbit részletesebben is kifejtette Toroczkai: kaszinókkal, gyógyszercégekkel, vitamingyártókkal, kiskereskedelmi láncokkal fizettetné be ezt az adót.

Farkas Norbert / 24.hu

A pártelnök szerint ők nem vírustagadók, hanem józanul gondolkoznak az elmúlt év tapasztalatai alapján. Viszont cenzúrázzák a véleményüket, és törlik a hozzászólásaikat a közösségi médiából.

Toroczkai László beszéde után a tömeg a Kossuth térre indult. A rendőrök közben folyamatosan igazoltattak: ennek hatására délután 1 órára teljesen feloszlott a tömeg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik