Belföld koronavírus

Orbán: Amíg nincs minden regisztrált 65 év feletti beoltva, addig nem tudunk kinyitni

A nyitás időpontjára azt tudjuk mondani, hogy amíg nincs minden olyan 65 év feletti beoltva, aki szeretné magát beoltatni, vagyis regisztrált, addig nem tudunk kinyitni, mert bajt hozunk a fejükre

– erről beszélt Orbán Viktor a családügyi civil szervezetekkel zajlott tanácskozáson hétfőn a Facebook-oldalára feltöltött videója szerint.

A miniszterelnök azt is elmondta, most egy hónapig a nyitáson dolgoznak, ez az ő dolguk.

Mint fogalmazott,

össze kell gyűjteni a gondolatokat meg a javallatokat, hogy a nyitás mit is jelent azon kívül, hogy lehet dolgozni, van fizetés, a gyereket be lehet adni iskolába, óvodába. Mit kell még a nyitás után megoldani? Erre nekünk szükségünk van.

Ezért arra kérte az esemény résztvevőit, gyűjtsék össze, hogy mit kell másként csinálni egy posztcovid időszakban.

Koronavírus

A beszélgetésen elhangzott, minden családot megütött az elmúlt egy év, de az egyszülősöket duplán. Arról is beszéltek, ahhoz képest, milyen helyzetben voltak a családok 10 éve, most megerősödve kerültek bele ebbe a nehéz helyzetbe.

Az operatív törzs kedden közölte, hogy a regisztrált 65 év felettiek 65 százalékát sikerült eddig beoltani.

Orbán Viktor egyébként korábban 2,5 millió beoltotthoz kötötte az újranyitás kezdetét. Hogy ezt mikor érheti el az ország, arról itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Heteket kell várnunk a 2,5 millió beoltottra, pedig a vakcinánk megvan hozzá
Bő másfél millió embert már beoltottak, félmillióan a második oltásukon is túl vannak. Megnéztük az elmúlt hónapok oltási statisztikáit, és azt is, hogy mi következik belőlük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik