Belföld

Felmentették azt a nőt, aki menekülés közben halálra gázolta a férjét

Jogerősen felmentette az erős felindulásban elkövetett emberölés vádja alól a Szegedi Ítélőtábla kedden azt az asszonyt, aki menekülés közben halálra gázolta az őt bántalmazó férjét.

A büntetlen előéletű nő és férje között már hosszabb ideje megromlott a kapcsolat, a férfi agresszív és italozó életmódja miatt, azonban a gyakori, többször tettlegességig fajuló konfliktusok ellenére is együtt éltek.

A férfi az ominózus napon megtámadta és fojtogatni kezdte a nőt. Az asszony a támadás elől ki tudott térni, magához vette a közös gépkocsijuk kulcsát és kirohant a házból. A menekülő nő a ház előtt parkoló autójukba ült és a támadás miatti, tudatszűkült állapotban, nagy gázt adott, kipörgő kerekekkel elindult az autóval.

Megpróbálta kikerülni a továbbra is agresszíven viselkedő, útját állni próbáló férfit, azonban a feldühödött férj a kanyarodó gépjármű elé lépett, és a mozgó autó motorháztetejére került. Az asszony  ekkor levette a lábát a gázpedálról, ami miatt a férfi a gépkocsi elé, az útra esett. A nő – bár már nem gyorsított, de nem is fékezett – a járművel rágurult a gépkocsi előtt az aszfalton fekvő férfire.

A férfi teste a motorféktől lassuló gépkocsi alvázában fennakadt, majd a továbbguruló autó – a testet vonszolva – a túloldali útpadkán megakadt. Az asszony ekkor ismételt gázadással próbált elindulni, azonban az autó kerekei kipörögtek, és a jármű nem mozdult. A nő az autóból kiszállva – észlelve a gépkocsi alá szorult férje állapotát – telefonon azonnal segítséget kért. A férfi a beszorulás, valamint a mellkas összenyomatása miatt meghalt.

A táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék felmentő ítéletét. Az ítélőtábla egyetértett a törvényszékkel, hogy az asszony jogos védelmi helyzetben volt, egészen addig, míg az autóból kiszállva fel nem ismerte, hogy férje teste a jármű alá szorult, s már nem kell tartania az őt ért támadás folytatódásától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik