Belföld koronavírus

Reuters: Egy második kínai vakcina is megkapta az engedélyt Magyarországon

Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A CanSino vakcinából csak egy adagot kell beadni.

Frissítünk!

Kapcsolódó
Müller: Két új vakcinát is engedélyezett az OGYÉI
Az egyik a CanSino, a másik a Covishield.

A Sinopharm oltás után egy újabb kínai vakcina kapott engedélyt sürgősségi alkalmazásra Magyarországon – írja a Reuters híre alapján a Napi.hu.

A hírügynökség a CanSinoBIO  gyógyszergyártó közleményére hivatkozva az állítja, hogy Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a III. fázisú vizsgálat időközi eredményei alapján engedélyt adott CanSino oltás, a Convidecia márkanévvel illetett készítmény felhasználására. A Reuters értesülését megerősítette a Global Times nevű kínai híroldal is, amely állítása szerint szintén megkapta az erről szóló közlemény.

Az OGYÉI honlapján cikkünk írásakor nem volt semmilyen erre vonatkozó információ, ezért levelet küldtünk a hatóságnak. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

A CanSinoBIO a a pekingi Katonai Orvostudományi Akadémiával közösen fejlesztette ki a Convideciát, amely ugyanúgy adenovírus-vektoron alapuló vakcina, mint az AstraZeneca vagy a Szputnyik V, írta a Qubit januárban. Ezt a vakcinát eddig Kínában, Pakisztánban és Mexikóban engedélyezték, és az amerikai Janssen védőoltásához hasonlóan ebből is csak egy adag kell a védettség kialakításához. A Qubit hozzátette azt is, hogy ugyan több tízezren már megkapták ezt az oltást, a hatékonyságról nincsenek információk, és a mellékhatásokról is csak kevés.

Koronavírus

Ajánlott videó

Olvasói sztorik