Belföld koronavírus

Harmincszor szúrta fejbe a Covid-osztályon fekvő tanárnőt a szakácsként dolgozó kínai

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják meg hamarosan azt a 37 éves kínai férfit, aki múlt szombat egy sebészollóval több tucatszor arcon szúrt egy altatásban, és lélegeztetőgépen lévő másik beteget Honvédkórház intenzív Covid-osztályán.

Gál Sándor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője a police.hu ra feltöltött videóban azt mondta, hogy egy ápoló hallotta meg egy női beteg segélykiáltásait, majd amikor belépett a kórterembe, akkor azt látta, hogy egy kínai férfi az egyik kezével fojtogat egy beteget, a másik kezével pedig a mellkasát üti. A kínai amikor meglátta az ápolót, akkor felkapott egy sebészollót, majd megindult felé.

Az ápoló ekkor kihátrált a folyosóra, majd különböző eszközöket vett magához egy másik ápolóval, hogy védekezzenek. Ekkor a támadó hirtelen bement a másik kórterembe, majd rátámadt a lélegeztetőgépen lévő tanárnőre.

Kitépte a lélegeztetőgépen lévő beteg szájából a csöveket, majd a kezében lévő ollóval közel harmincszor sújtott le az asszony fejére.

– mondta az alezredes.

A férfi a támadás után kiment a folyosóra, majd rátámadt az időközben helyszínre érkező egyik biztonsági őrre is, akit meg is sebesített. A támadót ezt követően földre teperték, majd átadták a kiérkező rendőröknek.

Kapcsolódó
Nem emlékszik tettére a koronavírusos kínai, aki arcon szúrt egy altatásban lévő nőt a COVID-osztályon, letartóztatták
Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe megy a beteget ollóval arcon szúró férfi.

Gál elmondta még, hogy az 54 éves asszony oxigénhiányos állapotba került a támadás után, ezért újra is kellett éleszteni. A tanárnő állapota kritikussá vált, majd szombat délelőtt meghalt.

Az alezredes elmondta még, hogy az elmemegfigyelőbe szállított kínai férfi szakácsként dolgozik Budapesten, de magyarul nem beszél. Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján pedig nem bizonyítható, hogy kábítószerfogyasztó. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy mi váltotta ki a férfinél a bűncselekmény elkövetését.

A büntetlen előéletű férfival hamarosan újabb gyanúsításokat is közölnek majd. A védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete mellett többek közt közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett bűncselekménnyel, és súlyos testi sértés kísérletével fogják majd meggyanúsítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik