Belföld

„Obrusánszkiék egy hónapja fel sem veszik a telefont” – mondja a nő, aki majdnem eladta birtokait Rogán feleségének és családjának

Ezt így hozta a sors, és mi elfogadjuk. Nem próbálkozunk többet: megtartjuk a földeket, és az örökösök majd azt csinálnak vele, amit akarnak

– ezt mondta a hvg.hu-nak annak az óriási Borsod megyei földbirtoknak az egyik Amerikában élő idős tulajdonosa, amelyet Rogán Antal feleségének családja és két üzlettársa készült megvásárolni, mielőtt a megyei kormányhivatal egy hónapja elkaszálta az ügyletet.

A portál az Ohióban élő Barna Izabellától azt szerette volna megtudni, hogy megkísérlik-e újra értékesíteni a birtokot, és a kormányhivatal által kifogásolt formai hibákat kijavítva terveznek-e új szerződést kötni az Obrusánszki családdal és két vevőtársukkal. Az idős nő szerint még ha akarnák sem tudnák ezt megtenni, miután Obrusánszkiék egy hónapja fel sem veszik nekik a telefont, sőt, állítása szerint a 23 oldalas adásvételi szerződést összeállító ózdi ügyvédet sem fizették ki.

Barna Izabella a hvg.hu-nak arról is beszélt, hogy Rogán Antal feleségének családja akkor sem kereste őket, amikor a kormányhivatal egy hónapja megtagadta a szerződés jóváhagyását, és az elutasításról csak az ügyvédtől értesültek.

Barna Izabella elmondása szerint adminisztratív hibák, sőt, inkább bakik miatt csúszott el az adásvétel. A portálnak egy ügyvéd azt mondta, hogy szerinte „mindenképpen találni kellett valamit”, amely miatt érvényteleníteni lehet a nagy nyilvánosságot kapó ügyet.

Barna Izabella a hvg.hu-nak arról is beszélt, hogy Rogán apósát, Obrusánszki Zsoltot több mint húsz éve ismerik, és a férfi az elmúlt években többször is érdeklődött náluk, hogy eladók-e a földjeik. De soha nem maga akarta megvenni ezeket a földeket, ő csak az összeköttetésben segített.

Az Amerikában élő nő ezért meglepődött, amikor Obrusánszki tavaly ősszel közölte, hogy most ő maga szeretné megvenni a földeket.

Rogán Antal apósa azt nem árulta el, hogy honnan lett pénze, csak közölte, hogy „valamennyi van”, a többire pedig, azt mondta, a Budapest Bank ad majd neki hitelt. Barna Izabelláéknak ennyi elég is volt, és nem firtatták a részleteket.

Ha a vevő azt mondja, hogy van pénze, akkor jó, megírtuk a papírt, és vártuk, hogy fizessen

– mondta a nő a hvg.hu-nak, aki azt is elárulta, hogy „médiafelhajtásig” nem is tudtak arról, hogy Obrusánszki Zsolt lánya Rogán Antal felesége lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik