Belföld

Három és fél évet kapott a férfi, aki mérgében úgy fellökött egy gyalogost, hogy az belehalt

Három és fél év börtönre ítélte jogerősen a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki úgy fellökött egy ittas járókelőt az utcán, hogy az beverte a betonba a fejét, majd  belehalt a fejsérüléseibe.

A Veszprémi Törvényszék 3 év 6 hónap fogházra ítélte tavaly ősszel az elkövetőt gondatlan emberölés miatt. Az ítélet szerint az ittas férfi éjszaka, gyalogosan hazafelé tartva találkozott a szintén ittas gyalogossal, és tanúval, akiktől cigarettát kért. Békésnek indult beszélgetésbe elegyedtek, kölcsönösen bemutatkoztak.

A beszélgetés azonban később elmérgesedett, a sértett és az elkövető kölcsönösen gyalázta egymást. A szidalmazás során egymástól kb. 50 méterre eltávolodtak. A járókelő újabb megnyilvánulására a férfi visszafutott, s tenyérrel erősen mellkason lökte a vitapartnerét. Az ittas gyalogos elvesztette az egyensúlyát, majd tompítás nélkül, merőlegesen hátra vágódva a betonra zuhant, ahol beverte a fejét az útburkolatba.

A férfi a lökést követően megfordult és távozott, miközben a nem mozduló emberhez a tanú hívott mentőt telefonon. A járókelő olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

A másodfokon eljáró Győri Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a büntetés mértékével, de azt kérte, hogy halált okozó testi sértésben mondják ki bűnösnek a férfit, és fogház helyett börtön legyen a szabadságvesztés-büntetés végrehajtási fokozata. A táblabíróság osztotta a fellebbviteli főügyészség álláspontját és 3 év 6 hónap börtönre ítélte a férfit halált okozó testi sértés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik