Belföld

Elég barátságtalan időnk lehet jövő héten

Felhős, többször esős és szeles idő várható a jövő héten, továbbra sem várható melegedés, a leghidegebb órákban még mínuszok lesznek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • Március 15-én, hétfőn az ország nagy részén felhős idővel indul a nap. A Tiszántúlon akár egész nap borult maradhat az idő, és ott – egyre inkább a keleti határvidéken – eső, záporeső továbbra is előfordulhat. A szél nagy területen erős, néhol viharos lesz, majd estére a legtöbb helyen veszít erejéből a légmozgás.
  • Keddre virradó éjjel a Dunántúl egyes részein záporok, a keleti megyékben eső, havas eső is lehet. Napközben az ország nagy részén napos, gomolyfelhős idő várható szórványos záporokkal, az északkeleti határ közelében is lehet kisebb eső. A szél nagy területen megerősödik.
  • Szerdán a Dunántúlon általában sok napsütés várható, de keleten akár nagyobb területen is felhősebbre fordulhat az idő. Helyenként záporok, hózáporok alakulhatnak ki, a Tiszántúlon pedig gyenge eső várható.
  • Csütörtökön az ország nagy részén felhős idő várható, nyugaton van esély több napsütésre. Nagyobb eséllyel keleten kialakulhatnak záporok, hózáporok.
  • Pénteken felhős idő várható, de szűrt napsütés is lehet. Csak kevés helyen lehet zápor.
  • Szombaton és vasárnap felhős idő valószínű, csak kevés napsütés lehet. Mindkét nap jelentősebb csapadék is eshet az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik