Belföld koronavírus

Karácsony Gergely: Ha van rendelkezésre álló vakcina, a budapestieknek járó részt adják oda

MTI/Mészáros János
MTI/Mészáros János

Adják ide a rendelkezésre álló vakcinákat és mi felgyorsítjuk az oltási programot

– írta szerdai Facebook-posztjában Karácsony Gergely, miután kiderült, hogy a Magyarországra érkezett vakcinák 56 százalékát használták csak fel eddig.

A főpolgármester szerint a múlt hétvégi, és sok helyen még ma sem szűnő oltáskáosz után turbóra kapcsolt a propaganda, hogy mennyire jól állunk az oltások terén, de állhatnánk sokkal jobban is, és ez lenne mindannyiunk érdeke.

Pedig látjuk, micsoda szenvedést okoz a harmadik hullám. Elhunyt egy kisvárosnyi magyar ember, hiányuk pótolhatatlan. Az áldozatok emlékének, a szeretteiknek is, és minden aggódónak, az egészségét és egzisztenciáját féltő embernek tartozunk azzal, hogy az oltási program a lehető legzökkenőmentesebb, átláthatóbb és gyorsabb legyen. Az önkormányzatok ebben kínálnak segítséget. Budapest is

– fogalmazott.

Karácsony közölte, javaslataikat megtették, részletesen elmondták, milyen közterületeket tudnak biztosítani, ahol biztonságosan beadható az oltás a budapestieknek.

Készek vagyunk rá, hogy biztosítsuk a ma bezárásra ítélt intézményeinket, mint például a Műjégpálya, a fürdők, közterek, ahol biztonságosan megoldható a tömeges oltás. Segíteni akarunk nem csak hellyel, de munkával is. Együttműködés és együttérzés – ezt kínáljuk, és ezt várjuk el a kormánytól

– írta.

Azzal zárta: ha van rendelkezésre álló vakcina, a budapestieknek járó részt adják oda nekik, és majd ők megoldják.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik