Belföld

Kifigyelte, majd kitépte az óbudai HÉV-en utazó nők kezéből a mobilokat egy férfi

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki idegen nőktől lopott és kirabolta a saját anyját is. L. Zoltán szinte három egymást követő napon is telefonokat lopott februárban a H-5-ös HÉV-en. A gyanú szerint a Tímár utcai és a Római fürdő HÉV-megállóknál szemelte ki áldozatait. Az első alkalommal február 23-án egy nő kezéből kapta ki a telefonját, amikor a szerelvény befutott az állomásra.

Mire a nő észrevette mi történt vele, a tolvaj leugrott a kocsiról és elmenekült. Az óbudai vonalon a férfi ezzel a módszerrel még kétszer szerzett telefont magának. Az óbudai nyomozók a sértettektől szerzett személyleírás alapján rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható L. Zoltánt, aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, mivel egy rablás elkövetésével is gyanúsítják.

A nyomozás adatai szerint a lopásokat megelőző napokban saját édesanyját is kirabolta a férfi. Rátámadt az otthonában, megütötte, majd  letépte a táskáját a válláról, és abból nyolcezer forintot vitt el.

Az óbudai nyomozók őrizetbe vették a rablással és lopással gyanúsított férfit, majd kezdeményezték a letartóztatását.

Frissítünk!

A  Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 35 éves férfi bűnügyi felügyelet hatálya alatt követte el a megalapozott gyanú szerinti telefon lopásokat. A nyomozási bíró a mai ülésen az ügyészi indítvány alapján elrendelte a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik