Belföld

Fuvarosnak állt a 14 év fegyházra ítélt bankrabló a szabadulása után

Fuvarosként dolgozott a szabadulása után az a G. István, akit 14 év fegyházra ítéltek 2004-ben, miután fegyverrel kirabolt a társával együtt egy benzinkutat, egy postát és egy pénzintézetet. Az aljas indokból elkövetett életellenes bűncselekmény miatt elítélt férfit 2018-ban engedték ki a börtönből. Ezt követően kibérelt egy kisteherautót és úgy döntött, hogy fuvarosnak áll. A tankolásokért azonban nem fizetett, ezért hamarosan újra bíróság elé kell állnia.

Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy Hatvani Járási Ügyészség folytatólagosan kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a 48 éves férfival szemben. Hozzátette, a férfi beismerte a bűnösségét az eddigi eljárás során.

Három év fegyházat, három év közügyektől eltiltást, és öt év vezetéstől eltiltást kért az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott fenntartja a beismerő vallomását az előkészítő ülésen, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is

– mondta a szóvivő.

A vádirat szerint G. István azért nem fizetett a tankolásokért, mert így akarta csökkenteni a vállalkozása költségeit. Titokban leszerelte egy Mogyoródon parkoló teherautó hátsó rendszámtábláját, majd azt az általa használt gépjárműre erősítette fel, hogy ne lehessen beazonosítani.

Ennek birtokában 2019 februárjában az M3 autópálya egy Gödöllőhöz közeli benzinkútján kétszer is megtankolta a furgont anélkül, hogy fizetett volna a  gázolajért. Márciusban Lőrinciben vitte el egy ott parkoló autó rendszámtábláját, és a továbbiakban azt használta az üzemanyag lopások elkövetése során. Az ügyészség három évet kért a volt bankrablóra, ha mindent beismer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik