Belföld

Egy tonna potencianövelőt foglaltak le a ferihegyi repülőtéren – videó

NAV
NAV

Több mint egy tonna illegális potencianövelőt foglaltak le egy Dubaiból érkező légi szállítmányból a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A szállítmány címzettje nem rendelkezett a gyógyszerek behozatalához és kereskedelméhez szükséges hatósági engedéllyel.

A NAV tájékoztatása szerint a küldeményt Dubaiban is adták fel egy magyarországi vállalkozás részére, a csomagot kísérő okmányokon azonban szándékosan téves árumegnevezést tüntettek fel. A szállítmány ellenőrzésekor felmerült a gyanú, hogy a vállalkozás engedély nélkül importálta a több mint egy tonna, mintegy 470 ezer potencianövelőt és vágykeltő tablettát.

A NAV megkereste az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet, ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a gyógyszer beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel. A szállítmány címzettje elmondta, hogy az árut nem Magyarországon szerette volna piacra dobni, hanem azt Szerbiába akarta továbbszállítani.

Mivel a vállalkozás nem rendelkezett gyógyszerhatósági engedéllyel, ezért munkatársaink a több mint egy tonna illegális szert lefoglalták és engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik