Belföld

Kósa Lajos a csengeri „örökösnőről”: Soha, semmilyen pénzt nem vettem át

Bielik István/ 24.hu
Bielik István/ 24.hu

Az elmúlt hetekben több alkalommal is írtunk a csengeri „örökösnővel” kapcsolatos friss fejleményekről, amely cikkeknek visszatérő szereplője volt a fideszes Kósa Lajos.

A héten például Helmeczy László, a csengeri asszony védője azt mondta, hogy alkotmányos költség, vagyis vesztegetési pénz volt az a 68 millió forint, amit a csengeri örökösnőként elhíresült P. Mária továbbított Kósa Lajosnak. Az ügyvéd szerint a nő a legutóbbi bírósági tárgyalásán egyértelműen azt állította, hogy egy útépítéssel foglalkozó cég több részletben utalt számára összegeket, ezeket teljes egészében tovább adta a politikusnak.P. Máriához több mint tíz tételben érkezett utalás a Kiskun Tender Kft.-től, amit később a címzett vagy a sofőrje vitt el készpénzben, erről pedig a nyomozó hatóság tud, sőt tudott korábban is a vallomásokból, az ügyészség mégsem akarja kihallgatni a politikust.

Kapcsolódó
Helmeczy: Vesztegetési pénzt továbbított Kósának az örökösnő
A csengeri örökösnőként elhíresült P. Mária ügyvédje Juhász Péter kamerája előtt azt állította: alkotmányos költség volt a 68 millió forint, amit egy útépítő cég utalt az asszonynak.

De itt egy gyors gyűjtés korábbi cikkeinkből:

A kormánypárti politikus vasárnap este az alábbi közleményt küldte el a 24.hu-nak:

A „csengeri örökösnő-ről” szóló cikkekben szereplő, személyemről szóló feltétélezésekről kijelentem: semmiféle jogcímen, semmilyen összeget, vagyoni értéket soha nem fogadtam el, nem vettem át, sem a bíróság előtt álló személytől, sem mástól.  Minden egyéb állítás alaptalan. Minden eszközt igénybe veszek az engem ért sérelmek orvoslására. A bírósági eljárás lezárásáig nem nyilatkozom az ügyről.

Kapcsolódó
„Várom a bíróság ítéletét” - ismételgette Kósa Lajos, amikor az ajándékozásról kérdezték
A fideszes képviselővel a csengeri örökösnő elhitette, hogy övé egy nagy francia bank 99 százalékos részesedése, amiből 24,09 százalékot neki ajándékozna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik