Belföld

Csárdi Antal: Kósa botránya az ügyészségé is

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu
Az LMP politikusa szerint az ügyészség nem teljesítette hivatali kötelezettségét.

Az LMP frakcióvezető-helyettese online sajtótájékoztatót tartott A Kósa-botrány korrupciós részletei: titkok és bizonyítékok címmel. Csárdi Antal közölte: olyan hatósági iratok jutottak a birtokába, amelyek alapján valóban „alkotmányos költség”, azaz vesztegetési pénz lehetett az a 68 millió forint, amit a csengeri örökösnőként ismert  P. Mária továbbíthatott Kósa Lajosnak.

Az ellenzéki politikus szerint ez önmagában is durva hír, de talán még súlyosabb, hogy noha erről a nyomozóhatóság tud, mégsem akarja kihallgatni az ügyészség a fideszes politikust.

Kapcsolódó

Csárdi Antal idézte a nyomozóhatóság iratát, amelyből szerinte  egyértelmű, hogy nem szimplán becsapásról, átverésről, csalásról és ordító ostobaságról, hanem nagyon komoly korrupciógyanús ügyről van szó, Kósa Lajos neve mégsem szerepel a vádiratban.

Kapcsolódó
Csárdi Antal: Kósa Lajos esete a csengeri örökösnővel igazolja, hogy ez maffiaállam
Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint ennek véget kell vetni.

Az LPM politikusa jelezte, újabb írásbeli kérdést intéz Polt Péter legfőbb ügyészhez és Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy kiderüljön: folyik-e eljárás, és az ügyészség miért nem teljesítette hivatali kötelezettségét.

Kapcsolódó
Helmeczy: Vesztegetési pénzt továbbított Kósának az örökösnő
A csengeri örökösnőként elhíresült P. Mária ügyvédje Juhász Péter kamerája előtt azt állította: alkotmányos költség volt a 68 millió forint, amit egy útépítő cég utalt az asszonynak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik