Belföld

Rogán Barbara családjának ismét nem sikerült a földvásárlás

MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

A magyar-amerikai tulajdonosok több mint 1000 hektárnyi birtoka mellett egy másik eladótól is vett volna ugyanott egy 80 hektárnyi területet Rogán Barbara és családja, de a hvg.hu információi szerint a százmilliós szerződés bejegyzését is megtagadta a kormányhivatal.

Pár héttel Rogán Antal harmadik esküvője előtt, 2020. november 20-án került fel egy szerződés Tardona honlapjára, amely szerint miniszter új feleségének családja hatalmas összegért vásárolhat földeket Északkelet-Magyarországon. Azonban pár héttel később a kormányhivatal megtagadta a szerződés bejegyzését, azaz nem jött össze a földvásárlás.

Rogán ezután arról beszélt, hogy „sem a feleségem, sem a családja nem kívánnak közszereplők lenni, nem is szeretnének kiállni a nyilvánosság elé, de a megjelent hamis cikkek kapcsán a család megtette a szükséges jogi lépéseket, ami természetesen nem megy egyik napról a másikra”. A miniszter arról nem beszélt, hogy vajon miért került fel a földvásárlási szerződés korábban.

A hvg.hu cikke szerint egy kisebb földbirtok megvásárlására sem bólintott rá a kormányhivatal: formai és tartalmi hibákra hivatkozva utasította el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal ezt az ügyletet is. A portál azt írja, hogy ebben az esetben is a Budapest Banktól felvett hitel biztosította volna a vételár 95 százalékát, akár csak az 1000 hektáros vásárlás esetében. Azonban végül egyik szerződés sem ment teljesülésbe, így hitelt sem kapott földvásárlásra Rogán Barbara és családja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik