Belföld

Felfüggesztették a hajléktalanokat megverő mohácsi rendőröket

Google Maps
Google Maps

Felfüggesztették az állásából azt a két járőrt, akik zaklattak és megvertek két mohácsi hajléktalant. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a megyei kapitányság vezetősége és a személyi állománya megdöbbenéssel értesült a két rendőr méltatlan tettéről, amelytől  teljes mértékben elhatárolódnak.

A két járőr úgy bukott le, hogy a szolgálati autójuk fedélzeti kamerája élő adásban közvetítette a pécsi központban ülő kollégáiknak a bántalmazást. Az egyik áldozat elmondása szerint, a Duna partján evett éppen, amikor elé álltak, és azt sérelmezték, hogy a kése egy centiméterrel hosszabb a megengedettnél.

Riegl Adrián Miklós rendőr alezredes, a Mohácsi Rendőrkapitányság megbízott vezetője sajnálatát fejezte ki a sértetteknek a rendőrség nevében. Csütörtökön pedig megkezdődött a rendőrök fegyelmi eljárásban történő meghallgatása is. Az eddig összegyűjtött adatok és információk alapján megállapítható a két rendőr fegyelmi felelőssége.

Az állományilletékes parancsnok azonnali hatállyal felfüggesztette a beosztásukból a járőröket, a fegyelmi eljárás lezárását pedig a büntetőeljárás végéig szünetelteti. Az ügyben a büntetőeljárást a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség folytatja le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik