Belföld

TEK-esek vitték el a mohácsi kapitányságról a hajléktalanokat megverő rendőröket

Google Street View
Google Street View

Kommandósok vittek el két rendőrt a mohácsi kapitányságról, egyikük egy próbaidős őrmester – számolt be az ATV Híradója. Az ügyben a kaposvári ügyészség, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt rendelt el nyomozást. A megalapozott gyanúsítással szemben a gyanúsítottak nem emeltek panaszt: mindkét rendőr elismerte bűnösségét és a bűncselekmény elkövetését.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a járőrök két mohácsi hajléktalant zaklattak és bántalmaztak, amit a szolgálati autójuk fedélzeti kamerája élő adásban közvetített a pécsi központban ülő kollégáiknak. Az egyik áldozat arról beszélt, hogy a Duna partján evett éppen, amikor elé álltak, és azt sérelmezték, hogy a kése egy centiméterrel hosszabb a megengedettnél.

A rendőröket korábbi ügyeik miatt egy ideje már figyelték. Az ATV értesülései szerint az egyik rendőr törzsőrmester, aki két éve szolgál a rendőrségnél. A fiatalabb társa próbaidős, nemrégiben jött ki az iskolából. Mindketten szabadlábon védekezhetnek. Közben az egyik hajléktalan férfit is őrizetbe vették, mivel nem vonult be a börtönbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik