Belföld

Felfegyverkezve raboltak Cs. Krisztiánék pár órával a Deák téri kettős gyilkosság előtt

police.hu
police.hu

Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják a Deák téri kettős gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztiánt a bűntársaival. Mint ismert, tavaly május 22-én hajnalban összeverekedett két fiatalokból álló társaság Budapesten, a Deák Ferenc téren.

A tömegverekedés során a 18 éves Cs, Krisztián megszúrt két fiatalt. Az egyik földön fekvő fiút ekkor a 19 éves társa, J. Dániel többször is megrúgta, míg a testvére, J. Marcell  mindvégig támogatólag volt jelen. A két megszúrt fiatal a helyszínen meghalt. Tavaly decemberben megtudtuk, hogy Cs. Krisztián egy padon fekvő férfit is megkéselt nem sokkal a Deák téri kettős gyilkosság előtt.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsítottak a Deák téren, a gördeszkapálya melletti padoknál tartózkodtak, amikor az egyik társuk elvett a padon alvó férfi mellől egy hangfalat. A gyanúsítotti és sértetti társaság között emiatt szóváltás, majd dulakodás alakult ki, amelynek során az ölési cselekménynél is kést használó Cs. Krisztián ököllel arcon ütötte és késsel combon szúrta a férfit.

Kapcsolódó
Deák téri kettős gyilkosság: mindenkinél mutattak ki drogot a gyanúsítottak közül
De az áldozatok zsebében is marihuánát és fehér port találtak a nyomozók.

A hangfal elrablása és az azzal összefüggő bántalmazás miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói a két letartóztatott férfit, Cs. Krisztiánt, J. Dánielt és és a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló harmadik társukat J. Marcellt felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablással, az elkövetéskor 18 éves férfit pedig súlyos testi sértés kísérletével is gyanúsítják.

A Fővárosi Főügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítése miatt hosszabbítsa meg a letartóztatásban lévő gyanúsítottak kényszerintézkedését. Erről a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.

Frissítünk!

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a gyanúsítottak panasszal éltek a gyanúsítás ellen, de ezt az ügyészség elutasította. Hozzátette, a férfiak nem tettek vallomást az újabb gyanúsítással kapcsolatban, az ügyben eljáró nyomozási bíró pedig az ügyészség indítványával egyezően három hónappal meghosszabbította a letartóztatásukat. A végzés a fellebbezések miatt nem végleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik