Belföld

Az egész ország besárgult a tartós, sűrű köd miatt

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI
Figyelmeztetést adtak ki. Kitavaszodik, de néhány területen egész nap borongós marad az idő.

Az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat tartós, sűrű köd miatt.

Azt írták, hogy Észak-Magyarországon zúzmarás köd, ónos szitálás is előfordulhat, napközben lassan zsugorodik a köddel borított tájak nagysága, nagy eséllyel az ország középső részén kell legtovább korlátozott látási viszonyokra számítani. Késő estétől kiemelten az ország keleti felén ismét növekszik a ködhajlam.

A Kiderül.hu is azt írja, hogy a köd és a rétegfelhőzet a legtöbb helyen lassan oszlik fel, hosszabb-rövidebb időre süt ki a nap. Számottevő csapadék nem lesz, csak szitálás alakulhat ki. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet napközben a napos területeken 11 és 17, a tartósabban borult, ködös tájakon 6 és 10 fok között alakul. Késő estére -1 és +8 fok közé hűl le a levegő.

A következő napokban is többfelé kell éjszaka köd kialakulására számítani, amely az ország nagyobbik részén feloszlik, de maradnak olyan területek is, ahol egész nap borongós, párás marad az idő. Az előrejelzések szerint péntekig érvényesek a köd miatt veszélyjelzések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik