Belföld

A MÁV kamerák felszerelése helyett azt javasolja, hogy aki bajba kerül, húzza meg a vészféket

Mohos Márton/24.hu
Mohos Márton/24.hu

Egyetlen egy darab, három kocsis szerelvényben működik kamerarendszer, az a szentendrei vonalon közlekedik. A mostani HÉV-kocsikat pedig már nem tervezik felszerelni kamerákkal és segélyhívókkal, de a vásárolni szándékozott új szerelvényeknél ez már az alapfelszerelés része lehet – írja a Telex a MÁV válasza alapján.

A MÁV-HÉV megoldásként egyelőre azt javasolja annak, aki bajba kerül, hogy húzza meg a vészféket.

A portál azután tett fel kérdéseket MÁV-HÉV-nek, hogy január végén egy huszonéves férfi meg akart erőszakolni egy 47 éves nőt a gödöllői HÉV-en.

A Telex arról is ír, hogy korábban a kocsik ajtajánál volt egy nyomógomb, amit vészjelzőként a vezetőnek jelzett, de ezeket a gombokat 1-2 éve kiszerelték.

Az elmúlt hetekben 3749-en írták alá azt a petíciót, ami a HÉV-kocsikra kamerákat, biztonsági embereket követel. Az RTL híradója korábban arról számolt be, hogy több mint 200 zaklatás történhetett már a gödöllői és csömöri HÉV-vonalakon.

A cég tudomása szerint viszont az elmúlt egy évben mindössze egy utas ellen történt erőszak, volt még 29 rongálás, és 13 esetben támadtak rá az ellenőrre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik