Belföld

Letöltendőt kértek az újbudai fiatalkorú fegyveres sorozatrablókra

police.hu
police.hu

Bűnszövetségben elkövetett rablás, és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege annak a kamaszbandának a tagjai ellen, akik tizenegy embert raboltak ki útonállók módjára 2019 év végén. Az elkövetéskor 14 és 16 év közötti fiúk közül négyre letöltendőt, egyre pedig felfüggesztett börtönt kért a fiatalkorúak ügyésze.

A fiatalkorú elkövetők 2019 novemberében és decemberében, Újbudán, különböző felállásban összesen 11 embertől, köztük kiskorúaktól is szereztek, vagy próbálták megszerezni az értékeiket. Elsősorban pénzt, telefont raboltak fegyveres fenyegetéssel.

A rablásoknál a banda tagjai az arcukat maszkkal, sállal, kapucnival takarták el, egy idő után gumikesztyűt is használtak, illetve volt, hogy kő-papír-olló játékkal döntötték el, ki fogja leszólítani a sértettet A banda tagjai közül egy 14 éves fiú és az egyik 16 éves társa a Minerva utcában késsel és gáz-riasztó fegyverrel akart kirabolni egy férfit, aki elmenekült. A két fiú azonban utána futott, egyikük egy lövést is leadott az irányába, a férfi azonban nem sérült meg.

A BRFK közelben lévő nyomozói hallották a lövést, és elfogták a két fiatalkorút, majd a nyomozás során azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki társaikat is. A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a fiatalok ellen – ahhoz igazodva, hogy hány elkövetésben vettek részt – 2-11 rendbeli fegyveresen, csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás, illetve annak kísérlete miatt emelt vádat a Budai Központi Kerületi Bíróságon, Négyükre letöltendőt, egyre pedig felfüggesztett börtönt indítványoztak. Négy fiatal jelenleg is bűnügy felügyelet alatt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik