Belföld

Újra tele van hulladékkal a Felső-Tisza, egy napja folyamatosan válogatják

OVF Facebook
OVF Facebook

Egy nap alatt majdnem háromszáz köbéter vegyes hulladékot tévolítottak el a Felső-Tiszánál az Országos Vízügyi Főigazgatóság munkatársai, írja a szervezet a Facebookon.

A hulladék kiszedése tegnap a délelőtti órákban megkezdődött, a munkavégzés folyamatos, váltott műszakú. A vízügyes szakemberek a vásárosnaményi közúti híd lábánál kiépített vízminőségi kárhelyen dolgoznak, ahol a hulladék válogatására, darabolására is sor kerül.
A magyar fejlesztésű műszaki infrastruktúra ez alkalommal már hatodszor kerül bevetésre éles helyzetben a kollégáink irányításával. A Tisza vízszintje várhatóan I. fokú készültségi szint alatt marad, de a vízszintemelkedés helyenként több méteres lesz. Ha a vízállás Vásárosnaménynál eléri a 6 métert, akkor a géplánc továbbra is képes kiterelni a hullámtérre az érkező uszadékot, de annak kiszedésére és elszállítására csak apadáskor lesz lehetőség. Az OMSZ előrejelzése szerint a következő 3 napban a Felső-Tisza vízgyűjtőjén 12-14 mm csapadék várható, amely további árhullámokat kialakulásához vezethet. Ezért kollégáink – az egyes állomásokon elhelyezett kamerák segítségével és a gátőri észleléssel – folyamatosan figyelemmel kísérik a levonuló idegen anyagok mennyiségét.

– írja a szervezet.

Ismét védekezés a Felső-Tiszán, újra nagy mennyiségű vegyes hulladékot hoz a folyó….😞
LEGFRISSEBB!!!! Tegnap 292 m3…

Közzétette: Országos Vízügyi Főigazgatóság – OVF – 2021. február 6., szombat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik