Belföld

A NAV szerint tényleg van olyan, hogy köztartozás miatt elviszik a bértámogatást, de ilyenkor lehet részletfizetést kérni

Korábban megírtuk azt a hosszú bejegyzést, amelyet a Megyeri Csárda üzemeltetője írt arról, hogyan vitte el a NAV köztartozásra azt a bértámogatást, amelytől a csárda segítséget várt.

Most a NAV is reagált az ügyre. Azt írták, konkrét adózóra vonatkozó információt a NAV adótitok miatt nem adhat ki, de általánosságban szerintük elmondható, hogy

az államháztartásról szóló törvény szerint az államháztartáson kívüli természetes személynek és jogi személynek folyósításra kerülő költségvetési támogatásból a kedvezményezettet terhelő köztartozás összegét más költségvetési támogatás esetén a kincstár visszatartja, és az állami adóhatóság megfelelő bevételi számláján jóváírja.

Ami magyarul azt jelenti, hogy igen, van olyan, mint amit a Megyeri Csárda üzemeltetője leírt.

A NAV szerint ha valamely gazdálkodó nem tudja határidőre befizetni a közterheket fizetési kedvezményt, azaz részletfizetést, fizetési halasztást, a kötelezettség mérséklését vagy elengedését kérheti a NAV-tól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik