Belföld

Meghalt egy hétgyermekes család egyik gyermeke Sárvárnál, letöltendőt kértek a baleset okozójára

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Halálos közúti baleset gondatlan okozása és kilenc rendbeli segítségnyújtás elmulasztása és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatásos büntetés-végrehajtási dolgozó ellen a Sárvári Járásbíróságon.

A börtönőr 2019 augusztusában közlekedett Sopron felől Sárvár irányába. Közvetlenül mögötte haladt egy hétgyermekes német család a kiskorú gyermekeivel. A német rendszámú jármű az előtte haladó két kocsi szabályos előzésébe kezdett, amikor a börtönőr a tőle elvárható figyelem és körültekintés elmulasztásával szintén előzni kezdett.

A vétlen külföldi jármű vezetője az ütközés elkerülése érdekében letért a bal oldali útpadkára, majd ellenkormányzást végezve a jobb oldali vízelvezető árokba csapódva felborult, végül pedig a mezőgazdasági területen állt meg. A baleset következtében a leghátsó üléssor bal oldali ülésén utazó 14 éves kiskorú olyan súlyosan megsérült, hogy másnap a kórházban életét vesztette, míg a többi utas könnyű sérüléseket szenvedett.

ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a baleset azért következett be, mert a fegyőr anélkül kezdte meg az előtte haladó járműszerelvény előzését, hogy nem győződött meg arról, hogy a járművének előzését korábban már megkezdték. A vádlott az általa előidézett balesetet észlelte, azonban nem győződött meg arról, hogy a felborult gépkocsiban valaki megsérült-e, élete vagy testi épsége veszélyben van-e, és a segítségét sem ajánlotta fel, hanem megállás nélkül továbbhajtott.

A nyomozó ügyészség végrehajtandó börtönt kért a fegyőrre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik