Belföld

Szájer József visszaküldte diplomata útlevelét

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A Blikk információja szerint a volt fideszes EP-képviselő Brüsszelben maradt.

Szájer Józsefígéretéhez híven, a jogszabályoknak megfelelően – leadta diplomata útlevelét – közölte a Blikkel a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőosztálya. A volt fideszes politikus eltűnt a nyilvánosság elől, a lap úgy tudja, Brüsszelben tartózkodik.

A Blikk megpróbált utánajárni, felvette-e azt a 40 millió forintot az Európai Parlamenttől, amely „átmeneti juttatásként”, mint távozó képviselőt 16 év után megilleti, de ezt sem a Fidesz–KDNP brüsszeli delegációja, sem az EP sajtóosztálya nem árulta el.

Hallgat a belga ügyészség, annyit közöltek, hogy a Szájer József elleni nyomozásról, lezárultáig nem adnak semmilyen további információt.

Szájer József november 29-én mondott le az EP-képviselőségről. Két nappal később elismerte, azért, mert részt vett a belga járványügyi szabályokat megszegő brüsszeli szexpartin. A rendőrség a hátizsákjában kábítószert talált, amiről azt mondta, nem tudott róla, nem is fogyasztott belőle.

A Magyar Narancs szerint Szájer József gyorsan megszabadult szinte valamennyi közéleti, tudományos tisztségétől. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumában azonban a bírósági papírok szerint még tag, noha az alapítvány szerint már lemondott tisztségéről. Arról is, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára legyen. December 6-án még azt nyilatkozták, a szenátus még nem döntött a titulus visszavonásáról, most viszont az NKE közölte, december 7-én Szájer maga mondott le címzetes egyetemi tanári kinevezéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik