Belföld koronavírus

Az ellenzék szerint Orbán megbukott válságkezelésből

Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda
Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda
Szerintük a kormány cserben hagyta az embereket.

A 2022-es választásra összefogó ellenzéki pártok elnökei megtartották ötödik találkozójukat. Az arról kiadott közlemény szerint a résztvevők egyetértettek abban, hogy az Orbán-kormány válságkezelése megbukott.

Miközben ezermilliárdokat elszórtak felesleges célokra, több százezer, önhibáján kívül bajba jutott embert hagytak cserben.

Az ellenzék követeli, hogy a kormány nyújtson valódi segítséget!

Ennek részeként:

Az ellenzéki pártok egységesen kiállnak a kormány által össztűz alá vett vidéki tudományegyetemek és minden más felsőoktatási intézmény autonómiája mellett.

Elítélik a felsőoktatási intézmények közalapítványi fenntartásba adását, amellyel nem az oktatás színvonalát emelné a Fidesz, hanem a hatalmát betonozná be,

egyfajta árnyékállam létrehozását akarja elérni.

Az ellenzéki pártok azt ígérik, a 2022-es kormányváltás után az egyetemek, főiskolák autonómiáját visszaadják, garantálják a kormányzattól és a pártpolitikától mentes működésüket. Úgy vélik, a kormányzati válságkezelés kudarca miatt az emberek most valódi válaszokra, közös megoldásokra várnak, ezért megegyeztek abban, hogy tavasszal a közös programot társadalmi vitára bocsátják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik