Belföld

Két gyanúsítottja van a szekszárdi gázrobbanásnak, a gázszerelőnek még szakmai végzettsége sem volt

Lezárult a 2019 októberében történt szekszárdi gázrobbanás rendőrségi vizsgálata. Az eset kapcsán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán egy 70 éves és egy 48 éves férfit hallgatott ki gyanúsítottként különösen nagy vagy azt meghaladó kárt okozó gondatlan közveszély okozása miatt.

A Hermann Ottó utcában történt robbanás következtében a 3-as és 5-ös lépcsőházak húsz lakása, valamint a 8-as lépcsőházban további kilenc, vagyis összesen huszonkilenc lakás vált egy időre lakhatatlanná, ami összesen nyolcvan embert érintett. A robbanás következtében nem csak az érintett tömbben, hanem a környező épületekben is keletkeztek károk. Ablakok törtek ki, ajtók szakadtak ki a helyükről. A kár összértéke meghaladja az 50 millió forintot.

Kapcsolódó
Ilyen pusztítást végzett a lakásokban a szekszárdi gázrobbanás – huszonkilenc család otthona vált lakhatatlanná
Nyolcvan ember nem tudott visszatérni az otthonába. Válságstábot hoztak létre a helyzet kezelésére.

A robbanás következtében egy fő nyolc napon túl gyógyuló súlyos, míg négy fő nyolc napon túl gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett

–   közölte online sajtótájékoztatóján Szabó Zoltán, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, hozzátéve, hogy a szakértői vizsgálatok azt támasztották alá, hogy emberi mulasztás miatt történt a gázrobbanás.

Kiderült, hogy az alvállalkozóként dolgozó 48 éves gázszerelőnek sem szakmai felhatalmazása, sem pedig szükséges képzettsége nem volt a konvektorok felszereléséhez, bekötéséhez és üzembe helyezéséhez. A rendőrség lezárta a nyomozást, és az iratokat továbbította az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik