Belföld

Arra riadt a nógrádi nő, hogy egy idegen férfi áll az ágya fölött, hét évet kapott az elkövető

A Salgótarjáni Járási Ügyészség fellebbezése alapján 2 év 10 hónap helyett 7 év fegyházra ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a férfit, aki két és fél évvel ezelőtt betört egy házba és a benn alvó nőt nézte alvás közben.

A férfi 2018 júliusában egy Nógrád megyei település falunapi rendezvényén meglátta a nőt. Feltűnően figyelni kezdte, majd kifigyelte, hogy a nő melyik házba tér haza. A hajnali órákban a férfi elment a házhoz, egy késsel kivágta a fürdőszoba ablakon lévő szúnyoghálót, bemászott az épületbe, majd bement abba a szobába, ahol a nő aludt.

A nő azonban felriadt, és amikor meglátta, hogy egy idegen áll fölötte, felsikoltott, ezzel felébresztette a családtagjait, emiatt a férfi a fürdőszoba ablakán keresztül elmenekült.

A család riasztotta a rendőrséget, akik keresni kezdték a férfit és hamarosan el is fogták. Az elkövető arrogánsan viselkedett a rendőrökkel, útszéli hangon szidalmazta őket. A Salgótarjáni Járásbíróság 2 év 10 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit magánlaksértés és becsületsértés miatt.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, míg a férfi és a védője felmentésért fellebbezett. A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi fellebbezéssel minden tekintetben egyetértett: kifejtette, hogy az első fokon eljáró bíróság nem értékelte kellő nyomatékkal a többszörösen büntetett előéletű férfi terhére azt, hogy a nőt úgy megviselte a bűncselekmény, hogy amiatt elköltözött a házból és pszichológus segítségét kellett igénybe vennie a történtek feldolgozásához. A bíróság hét év fegyházra ítélte a férfit, és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik