Belföld

Jogerős ítélet született a sérült nőt szexmunkásként dolgoztató zalai pár ügyében

Két és fél év letöltendő, illetve két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Pécsi ítélőtábla azt a zalai férfit és nőt, akik szexmunkásként dolgoztattak egy gondnokságuk alatt álló nőt Magyarországon és Németországban.

A 41 éves büntetett előéletű férfi és a 39 éves élettársa 2017-ben vette gondnokság alá a nőt, aki születésétől fogva fennálló enyhe fokú szellemi visszamaradottságban szenvedett, s önálló életvezetésre nem volt képes,  és segítségre, valamint irányításra szorult.

A párnak 2017-ben és 2018-ban rendszeres megélhetést biztosító jövedelme nem volt, ezért a nő kiszolgáltatott helyzetét kihasználva az elsőrendű vádlott őt szexuális szolgáltatások nyújtására több férfinak felajánlotta, megszervezte a szolgáltatások helyét, idejét, a nőt a férfiak lakására, majd onnan hazaszállította.

A pár gondnoksága alá helyezett nőt 2018-ban ugyanezen céllal a férfi Németországba is kivitte, míg a 2018 szeptemberéig tartó tevékenység szervezésében a másodrendű vádlott segítséget nyújtott élettársának. A gondozott nő a prostitúciós tevékenységéből származó bevételét – több százezer forintot – átadta a pár férfi tagjának, majd az így szerzett pénzt az elkövetők felélték.

A Zalaegerszegi Törvényszék folytatólagosan elkövetett emberkereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat. A férfit két és fél év börtönre, míg a nőt – mint bűnsegédet – két év börtönre ítélte. A büntetés végrehajtását a másodrendű vádlott esetében négy év próbaidőre felfüggesztették. A védelmi fellebbezések folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta, így az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik