Belföld

Nem tett feljelentést a Hétköznapi Csalódások bohóca, így a rendőrség nem vizsgálja a megverését

Nem tett feljelentést a rendőrségen Borbiró András azok után, hogy megverték a Hétköznapi Csalódások nevű punkzenekar őszi raktárkoncertje után. A bohócnak öltöztetett színész megkeresésünkre azt mondta, hogy október 25-én támadtak rá a Keleti pályaudvarnál, de nem érezte olyan horderejűnek a dolgot, hogy bemenjen a rendőrségre és feljelentést tegyen.

Kérdésünkre, hogy miért most hozták nyilvánosságra a zenekar közösségi oldalán a három hónappal korábban történteket, azt a választ kaptuk:

Azért most tettük ki, mert újra felvettük a koncertet, és ezt január végén hozzuk nyilvánosságra.

Megkerestük az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk indítottak-e vagy most indítanak-e nyomozást az ügyben. Válaszukban azt írták, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján nem tudtak ilyen feljelentést azonosítani, holott mindenkinek joga van ahhoz, hogy a rendőrség tudomására hozza az általa vélelmezett jogsértéseket.

Kapcsolódó
Raktárkoncertjük után megverték a Hétköznapi Csalódások bohócát
A pécsi punkzenekar részletesen beszámolt, mekkora zavart okozott tavalyi raktárkoncertje.

Hozzátették, a rendőrség minden esetben vizsgálja, hogy egy jogsértés elbírálása a hatáskörébe tartozik-e. Ha igen, akkor pedig megteszik a szükséges intézkedéseket, és alkalmazzák a hatályos jogszabályokban rögzített szankciókat.

A rendőrség gyakorlata következetes. A vélelmezett jogsértés körülményeinek tisztázásához, illetve az eljárás megindításához a feljelentésnek tartalmaznia kell a feljelentett cselekmény helyét és idejét, az elkövetés körülményeinek leírását, továbbá a bizonyítási eszközök megjelölését, lehetőség szerint azokat eredetben csatolva a feljelentéshez

– közölte a BRFK sajtóosztálya.

Az erősen politikus szövegeiről ismert zenekar vasárnap számolt be arról, hogy a raktárkoncertes fellépésen a szervezők le akarták vetetni az énekes SOROS feliratú pólóját, de ő erre nem volt hajlandó, így a megoldás az utómunka lett: a közzétett felvételt igyekeztek úgy összevágni, hogy ne látszódjon a felirat. Bejegyzésük szerint a felvételből kimaradt a bohóc is, akárcsak „a kormány szempontjából cikinek tartott számok”. Az atrocitásról pedig azt írták:

A bohócot elverték a szombati fellépés után, hétfőn, fényes nappal a lépcsőház bejáratában olyan, a köznyelv fogalmazása szerint »kubatov emberei« típusú (hova gondolsz) szekrényhátúak, öten. Pont akkor, micsoda véletlenek vannak. Szombaton a vírushelyzetre hivatkozva mindenkinek le kellett írnia a nevét és adatait egy papírra a helyszínen, majd hétfőn, mikor ment haza, ott álltak a kapualjban, és annyit kérdeztek tőle, mint a produkció egyetlen fővárosi tagjától, hogy te vagy az a színész gyerek? Igen, színész vagyok, és se szó, se beszéd, le a földre és ütötték, rúgták. Majd minden félelem nélkül, nem sietve távoztak. Amúgy azt már a helyszínen is mondta egy hölgyemény, hogy a bohóc vállalhatatlanabb volt, mint a zenekar.

Azt a zenekar is elismerte, hogy nem tettek feljelentést, mert a színész törés vagy maradandó egészségkárosodás nélkül megúszta az esetet. Azt a megoldást választották, hogy felvették a koncertet újból, a bohóccal együtt, és ezt a felvételt január 31-én közzéteszik az interneten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik