Belföld

Halálra verte élettársa 2 éves gyermekét – új vád

A férfit halált okozó testi sértés helyett immár emberöléssel vádolják.

A folyamatban lévő büntetőügyben vádmódosítást terjesztett elő a Fővárosi Főügyészség annak a férfinak az ügyében, aki 2018. január 24-én a rábízott 2 éves kisfiút – nem tisztázható okból – többször megütötte, megrázta, ismeretlen tárgyhoz csapta.

A gyermek a klinikai halál állapotába került. A mentők sikeresen újraélesztették, eszméletlen, de stabil állapotban vitték kórházba, ahol az elszenvedett bántalmazások miatt azonban január 27-én meghalt.

A férfit a halált okozó testi sértés helyett immár tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel  vádolják. Az ügyészség szerint a sértett életkorára, a bántalmazás módjára és erejére, annak elhúzódó voltára figyelemmel tudnia kellett, hogy amit tesz, a gyermek halálához is vezethet.

A Fővárosi Törvényszéken hétfőn megnyitották a bizonyítási eljárást. A bíróság az igazságügyi orvosszakértői vélemény kiegészítését, a szakértők meghallgatását rendelte el azért, hogy kiderüljön, a vád módosítása alapján felmerülhet-e a különös kegyetlenség, mint minősítő körülmény. Március 19-én zárt tárgyaláson hallgatják meg a szakértőket, illetve perbeszédek is várhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik