Belföld koronavírus

Müller Cecília: Nem szeretnénk változtatni az oltási terven

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Semmilyen mellékhatást nem érzékelt, miután megkapta az oltást – mondta Müller Cecília a Kossuth rádióban vasárnap reggel az Index tudósítása szerint. Az országos tiszti főorvos bőrpírt sem érzékelt, elmondása szerint meg se érezte a vakcina beadását.

Egyebek mellett arról is beszélt, hogy semmiképpen nem akarnak változtatni az oltási terven. Müller Cecília hangsúlyozta:

Semmiképpen nem szeretnénk változtatni az oltási terven. Nagyon fontos, hogy a magas kockázati csoportoknak megfelelően hajtsuk végre a tervet. Értesültünk róla, hogy jövő héten kevesebb vakcina érkezik az Európai Unióba, de egy átalakítás zajlik. Minden sarkot felkutatunk a világon azért, hogy megfelelő mennyiségű vakcinát szerezzünk. A magyar kormány ezért mindenkit megkeres

Megnyugtatott mindenkit, hogy nem fordulhat elő, hogy valaki nem kapja meg a második oltást, mindenkinek rendelkezésére fog állni a második adag. Müller Cecília a műsorban azt is leszögezte: senki nem veszett el, aki már regisztrált a védőoltásra.

Nem egyszerű logisztika megszervezni minden embernek a beoltását, ugyanakkor mindenkit szeretnénk benne részesíteni. Több helyről, több ütemben érkeznek a vakcinák az országba. Reménykedünk benne, hogy a kétkedők is beadják a derekukat. Kicsi türelmet kérünk mindenkitől, mindenkinek vissza fogunk jelezni, hogy sikeres a regisztrációja. Mindenkit időben fogunk értesíteni

– közölte.

Kapcsolódó
Ez nem oltási terv, hanem egy rossz vicc
Rengeteg a nyitott kérdés, a kormány viszont egyelőre nem árulja el a válaszokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik