Belföld

Orosz verőembereket hívott pultosára egy balatoni bártulajdonos, letöltendőt kaphat

Csoportosan elkövetett önbíráskodás és más bűncselekményekkel vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a 40 éves balatonfüredi vendéglátóst és három orosz állampolgárságú társát, akik közel két évvel ezelőtt veréssel fenyegetve vették rá az alkalmazottat arra, hogy tartozás fejében adja át a kocsiját.

A szórakozóhely tulajdonosa azért vonta felelősségre a pultost a társaival, mert szerinte lopott a bevételből, és a tiltása ellenére is kapcsolatot létesített az egyik táncoslánnyal. A férfit poligráfos vizsgálatnak vetették alá, majd 3 millió forintot követeltek tőle. Annak érdekében, hogy beismerje a lopást, az egyik orosz elkövető közölte vele, hogy a főnöke helyében ő a „kezét-lábát törné”.

Az elkövetők ezután tartozáselismerő nyilatkozatot írattak alá a férfival, majd miután kiderült, hogy nincs készpénze, a kocsiját követelték fedezetként. A férfi végül gyalogosan, a tartozása fejében hátrahagyott autója nélkül távozott a bárból.

Kapcsolódó

A bártulajdonos másokkal szemben is hasonló módszereket alkalmazott korábban. Egy lekötelezettjeként kezelt autószerelő ismerősét a műhelye és a gépjárműpark fenyegetésével próbált rábírni az alkatrészcserére, úgy, hogy csak utólag akarta kifizetni a javítást. A szerelő azonban ezt a munkát már nem volt hajlandó elvégezni.

Egy kirúgott alkalmazottját pedig azzal fenyegette, hogy a keze levágásával szerzi meg a márkás karóráját, ha nem fizeti ki az albérletéből fennálló tartozását. A volt dolgozó pár nap múlva kifizette a pénzt. A vendéglátósnak e két másik cselekménye miatt kényszerítés kísérletéért és önbíráskodásért is kell felelnie a bíróság előtt.

Az ügyészség vádiratában valamennyi vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a Veszprémi Járásbíróság két orosz állampolgár vádlottal szemben függessze fel, illetve mindhárom orosz állampolgárságú elkövetőt utasítsa ki Magyarország területéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik